thumb CIMG0197Konstali Gård

Konstali gård er en av di eldste gårdene i distriktet.

Mens Flynit Trainers

Øystein Knutson
I følge et bygselbrev datert 9. november 1618, er Øystein Knutson den første personen som bodde på Konstali. Han fikk kjøpt gården i 1633.

Hoskuld Salveson Hamre, født 1661
Hoskuld reiste fra Konstali ca år 1700 for å delta i den spanske arvefølgekrigen. Han tjente mye penger i Spania så da han kom hjem var han en av bygdas rikeste menn.

Tron Hoskuldson, født 1697
Han er kanskje den personen som har satt størst spor etter seg. Tron var smed og lagde ljåer, låser og børser. Han lagde blant annet børser til det andre vestlandske regiment. Han lagde lås til Bakke kirke, dessuten støypte han inn spanske sølvmynter i kirkeklokkene. Han lånte ut penger, han skrev ned hvem han lånte til, hvor mye og hva pengene skulle brukes til.

"Gamlebua" er Vest-Agders eldste trebygning, fra 1530.

Den er 100 år eldre enn gården, og ble flyttet hit i 1747 av regimentsmed Tron Hoskuldson som da eide gården. Han fikk flyttet Gamlebua hit fra østsiden av Sirdalsvannet. Det er mye å fortelle om Tron Hoskuldson og mange spor etter ham her på gården og ellers i området.

På Konstali gård kan en oppleve dyr, natur, mat og mye mer. Det er overnattingsmulighete og her kan du også kjøpe skinn og fenalår.

 

Linker

ico info www.konstaligard.no

 

Relaterter turer på UT.no

ico lett fot Bringedal