latFlikkeid, Allestad, Øvstefjellså og Karteid

Området her ytters mot sør-aust i Lundevannet har svært har mange flotte kvaliteter.

Zapatillas de running Nike - Mujer

Ilandstigning på østbredden her ute helt sør i Lundevannet er krevende. Men ved gårdene Flikkeid, Øvstefjellså og ytterst i Kartevold er det mulig. Her er det fint å gå i land.

Naturen er veldig spesiell. Stupbratte fjell med kløfter, hyller og eldgamle furutrær hengende utover. Enkelte plasser skjærer dype grotter seg inn. Ser du riktig godt etter ser du på østsiden nord for Flikkeid ser du også de gamle flotte murene og tunneler til Flekkefjordsbanen. Fra Flikkeid bør man gå turen opp bakkene og ned til Flikka. Da får du med mye flott kulturlandskap, steinhoggerarbeid og ferdselshistorie.

Når folk på Allestad ville over til Elve, gikk de ned til «Ropeholset» for å rope om skyss. Vestenfor husene finner vi «Ropet» der en kunne rope om skyss fra Nedre Drivdal.

Den gamle «Nøkkebrygga» er delvis intakt på Flikkeid. Det var her Nøkken ble «sjøsatt» da den kom til Lundevannet i 1883. Nøkken ble et viktig samlingspunkt for disse stedene. I Øvstefjellså gikk postbæringen på omgang mellom brukene. Gjennom Fjellsådalen gikk en eldre gang og ridevei.

 

Relaterte turer på UT.no

ico lett sykkel Flekkefjordsbanen
ico lett fot Flikka Flikkeid